Wednesday, August 29, 2007

First half of the sem 1/07

Akhirnya separuh masa pertama bagi semester 1 2007 hampir melabuhkan tirainya. Cabaran yang mendatang dalam hidup aku semakin kencang sejak2 ni. Meeting seminggu je hampir tetiap hari tapi xpe. Sonok letih2 ni daripada dok sesaje xwat ape2. Tadi ni pon baru je pas meeting pasal TOT JPK n RAKSI. Dan inilah je ruang aku nak rehat jap. Malam kang ade perjumpaan blok plak. Hurmm...kene jadik MC la plak. Nabil pass kat aku sbb dia ade test malam kang. Debor gak aku ni sebab xpenah2 jadik MC. Nampaknye ad-hoc la jap lagi aku nye teks. Hehe. Dalam minggu dpn insyaAllah aku akan ke Bachok, Kelantan untuk program PROFAST. Ni first time ni aku pegi PROFAST. Pengalaman beb. Hehe. 6hb nanti aku kene ade kat U dah. Fuh...cuti pon dah sikit ni. Nanti kalo insyaAllah jadik wakil pelajar xtau la cmne cuti aku. Dengar pengalaman wakil pelajar skarang ni, diorang kate memang kene sacrifice banyak la cuti kite ni. Xpe la. Bersusah2 dahulu pendapatan, bersusah kemudian kedapatan! Hehe. Sok ade paper last. Paper Software Engineering. Ganbatte!! Tadi aku bace ads kat fakulti. Ade la satu competition ni hadiah dia RM10,000. WOW!! Software Design Competition bawah Imagine Cup. Final kat Paris tuuu.. Best... Aku insyaAllah akan masuk bersama dgn 2 lagi member aku untuk bertanding dalam competition tu. Ok la. Aku nak tengok memo dulu. Kot2 ade news baru ke. Peace! :)

Friday, August 24, 2007

enjoy weekend

skang minggu ke-7, minggu dpn minggu ke-8. pastu cuti!! minggu lpas mmg adalah minggu yang paling busy skali sbb malam2 aku asyik xde kat bilik. dgn meeting nye, event nye...kire minggu ni enjoy sket la wlaupon ade meeting gak mase ari rabu tu. tp xpe. esok kite enjoy! sok g melaka. ade lawatan akademik anjuran PETAKOM dan JHEPA. dah lame xg jejalan. hehe. sok grak kol 7 gitu la. kene siap awal la nmpaknye. hehe. yang penting skang, aku dapat g jejalan. :)

Wednesday, August 22, 2007

Pengalaman kursus di Tebing Tinggi

Kali ni aku nak berciter sket lah. Citer ni adalah mase aku g kursus 3 hari ari tu. Name kursus dia aku xberapa ingat tapi dia kursus kepimpinan lah. Dibuat di Tebing Tinggi, Johor. Tmpat tu jugak la tmpat di mane aku prominds dulu. Legend siot. Hehe. Kali ni aku g sane utk melatih diri sebagai persediaan untuk menjadi pemimpin pelajar. Aku dapat mengasah bakat aku dalam public speaking dan bermanifesto. Aku xtau plak aku boleh berbuat begitu. Hehe. Skali aku public speaking dengan selambanya, tajuk dia peranan semut terhadap alam. Aku baru intro org dah glak daa. Aisey, aku pon xpaham. Xpelah. Itu masing-masing. Tp time simulasi manifesto tu la kau xtahan. Blank daa. Main cakap jer. Hehe. Tp ok wat. 1st time aku manifesto wlaupon hanya simulasi. :) Hope next time leh wat yang lagi baik. Wacha!!

Tuesday, August 14, 2007

Recently...

assalamualaikum kpd sumerr...hurmm...ape mnde aku nk citerr ek? aku ni sbnrnye sjak menjak ni rase cam bz je...tp tgk xde la bz mane...mabe sbb bnyk meeting n discussion kot...mlm td je ade perjumpaan fasi raksi...sok mlm raksi...rabu mlm meeting auseev...khamis mlm ade dinner...jumaat smpai ahad ade program...aku xtau ape program tu...dak2 mpp mtk aku freekan time tu...so aku free kan la...ptg ni ade formal review...uish...bnyk gak aku nye aktiviti ni...xpe la...utk ngisi free time aku yg belambak tu...guess so...hehe...aku nk citer mnde2 ni je...ape yang aku pikir skng dan ape yb sbbkn aku rase bz sejak menjak ni...ape pon...life must go on...don't forget to pray to ALLAH...request for help from HIM...insyaAllah, HE will help those wjo are really in need...minggu dpn g jejalan...yippi!!! :)

Thursday, August 09, 2007

aku dan photoshop

adobe photoshop 7...ni la software photoshop yang diinstallkan di dalam laptop aku. jadi, aku nak citer sket la. aku ni dulu terer photoshop ni. mase kat matrix dulu la. sbb aku blaja photoshop pon kat mase kat matrix. jadi, kire aku terer la mase tu kay. nak dipendekkan citer, oleh kerana aku dah lame xapply photoshop, maka aku pon jadi la hampeh dalam photoshop. bkn tau gune, haram xigt cmne nk gune. adeii.. jadi, untuk menelamatkan keadaan, aku pon telah mentry photoshop yang diinstallkan kat dalam laptop aku ni. sbnrnye adik aku yang installkan sbb dia gune laptop aku mase aku outstation dulu. sambung balik citerr. jadi aku pon try2 la. godek2 gambo, tgk cmne nk cut gmbo, nk kaler gmbo...dan2 je aku igt la sket2 metod2 yang telah aku pelajari satu masa dahulu. dan ade la hasilnye

PC Fair@UMP



Assalamualaikum and Welcome to all.


Courtesy of PETAKOM,all students of UMP are welcomed to come and enjoy the greatest programme organizedý.



DAY : Friday till Sunday


DATE : 10th of AUG 07' till 12th of AUG 07'


VENUE : BLOK W Foyer



Whats in Store For U!!!


MICROSOFT + VISTA + PENDRIVEs + RAMs + External HDDs + printers + LAPTOPs + scanners + headphones + Mouse + cooling fans + Mouse Pads +other computer-related appliances


In the event of the COMPUFEST 07'(Computer Festival),organized by PETAKOM, we would like to present to all of you, a PC FAIR for the second time of the year at UMP.



WAIT!!!! THATS NOT ALL...


Representatives from Microsoft will be there on the12th of August. Be sure to take part in all the activities planned and win Microsoft merchandises.



Satisfaction Guaranteed!!!



"Peneraju Tamadun Komuniti"

RAKSI 2007/08

RAKSI atau akronimnya, Rakan Siswa telah pun bermula pada 7 Ogos 2007. Dengan penglibatan hampir 1000 orang pelajar yang mana kesemuanya pelajar ambilan 2007/08. Program wajib setiap tahun ini dirangka untuk menjalankan aktiviti LDK bagi setiap pelajar baru. Disamping itu juga, pelajar baru juga akan dapat berinteraksi dan dapat berkenal-kenalan dengan pelajar kanan yang bertindak sebagai fasilitator RAKSI. Untuk semester 1/07, RAKSI akan berlangsung dengan 7 kali pertemuan. Kebiasaannya, RAKSI akan diadakan pada setiap hari selasa malam rabu. UMP juga merupakan satu-satunya universiti yang mengadakan aktiviti sebegini.

Saturday, August 04, 2007

ari ini ari sabtu

ari ni ari sabtu. rumate aku balik kedah. so, tinggal la aku sorang2. td pagi ade program kat blok w. aku g la. dengar la senior2 aku yang dah grad bagi talk. ala...program sharing moments with seniors. panel jemputan abg rahmat, abg wan ngn kak afsal. student computer ump batch 1st n 2nd. banyak gak arr input yg aku dapat. abg rahmat tu bekas ydp mpp n bekas presiden petakom mase blaja kat kuktem dulu. mmg best la dgr dia speech. abes td kol 12pm gak arr. pastu aku g mkn ngn azmi sume. dah mkn balik bilik. pastu aku pon tido. dah cukup time g masjid solat zohor. ptg ni aku dok la sorang2 tulis blog. doh~~

CompuFest '07

CompuFest '07 atau Computer Festival 2007 adalah salah satu daripada projek Persatuan Teknologi Komputer (PETAKOM) yang dijalankan dari 28 Julai 2007 sehingga 12 Ogos 2007. Antara aktiviti-aktivito yang telah dan akan dijalankan adalah seperti berikut :
28 Julai.................Kelas Adobe Photoshop dan Flash Multimedia
1 Ogos..................Talk on Software Engineering and Master Programme
4 Ogos..................Bengkel Pelajar Sekolah
4 Ogos..................Sharing Moments With Seniors
10,11,12 Ogos........PC Fair@UMP
Acara utama dan yang paling ditunggu-tunggu oleh warga UMP sendiri adalah PC Fair@UMP. Ia juga adalah acara penutup sempena CompuFest '07 ini. PC Fair@UMP ini juga diadakan pada sama tarikh dengan INOVEC '07 tetapi INOVEC '07 hanya akan bermula pada 11 Ogos 2007.




If you're interested and serious to lose weight or gain weight or maintain weight and get healthy with Herbalife, feel free to fill in your particular. Thank you.

Name:
Email Address:
Phone Number or H/P Number
Address

Form provided by Freedback.

Labels

Popular Posts