Sunday, December 30, 2007

Ops Cuci : SK Pelak


hari sabtu yang lalu bertarikh 29 Disember 2007, kami geng2 sukarelawan UMP telah ke SK Pelak untuk meneruskan lagi Ops Cuci. Seramai kira2 20-30 orang sukarelawan telah terlibat. kire cincai satu bas la. SK Pelak ni terletak di Pelak. of cos la kan. name pon SK Pelak. dia sebelum paloh hinai dan selepas kampung banjir, batu 8. kami gerak dr UMP kira2 jam 9am. dalam perjalanan kami nmpak air still lagi ade di certain2 area cume dh surut bnyk la. jadik cm lopak air je. kira2 15 minit kami pon smpai. smpai2 je tgk skola tu..ya Allah...jalan2 diselaputi selut yang masih lagi fresh. baunye jgn diterr la. busyukk...xpe la. busyuk pon busyuk la, jnj rock.

kami pon mengeluarkan senjata2 yang kami bawak untuk membersihkan kawasan skola tu. xlame lpas tu, bomba dtg. bagus. mudah sket nk buang selut tu.

tembak je gune air. wawawa. kami kat situ smpai ptg jugak. hasilnya memuaskan. jalan pon dh nmpak.

klas2 pon dh dibersihkan. sayangnya ade perabot2 yg xboleh digunakan lagi. bertimbun jugak la. lpas asar gitu, kami pon pulang ke UMP. setakat itu saje laporan kali ini. zrass!! owh, lupe laks. geng2 USM pon ade gak turun nolong. :P

Thursday, December 27, 2007

MPP 12-8 JHEPA


haa...ape kejadahnye MPP 12-8 JHEPA? ni pasal kitorang menang futsal la malam smlm. kitorang main kat padang futsal kat indra mahkota. aku pon xtahu exact tmpat tu kat mane, tp yg penting padang tu kat sblah dewan badminton. karpet padang dia xbest sgt sbb dh mcm nk tercabut2. xpe la. main je. janji rock. hehe. kitorang main sejam je. aku main dalam stengah jam lebih sket je la sbb bg uteh lak main gnti aku. bg chance la kat org lain gak kan. tp ade la sorang tu stretching je lbey, tp last2 jadi photographer je. :P sape ek?? hehe. ade la mamat tu name last ngn huruf 'y'. tp dia mmg ballpicker yg berjaya. tabik arr sama luu. lpas abes tu kitoran amik gmbo sket. hehe. bukan slalu dapat main fitsal kat luar ni. ni pon 1st appearance tem futsal mpp kat luar...chewahh!! ape2 pon, aku harap lain kali dapat lawan ngn team lain lak. baru la ade challenge. peace! :)

Wednesday, December 26, 2007

boling sat...


semalam adalah hari krismas. so, cuti la kan. aku n sebahagian beso family mpp telah g berbolingan di megamall, kuantan. tu pon aku grak kuar kol 12pm. yang naik kete dah gerak dulu. siap smpat makan mcD lagi mase kitorang xsmpai lg. huh. yg naik kete awe, angah, anjang n ayie. 4 org la sumenye. yg merempit ngn moto plak uteh, adik, ucu, che d n aku. aku jadi penumpang je. adik yg bawak moto. smpai kat megamall pon mase tu cantek2 je zohor. so, ape lagi kan. solat la dulu sblum berbolingan. maka, selepas solat tu, kitorang g tmpat boling tu. ade waiting list la plak. ok fine. aku, adik n ucu igt nk g makan sat. sblum makan tu g atm dulu, nk mendepositkan duit. pnjang daa barisan dia. xpe2. beratur je. dh dkt2 smpai turn aku, adik gtau uteh kate kite nye turn boling skang. aisey, main boling dalam keadaan kelaparan la aku nmpaknye. xpe2. main je dulu. pas dah deposit tu sme, kami pon naik ats balik. amik kasut n masing2 ready utk berbolingan. hehe. 1st frame tu aku kire agk cemerlang la. sbb aku yg menang. hehe. lebih angah 4 mata je pun. :P tp kemenangan aku tu xlame sbb 2nd frame aku xmenang. ces! ni kes masuk longkang 2 kali la ni mase frame 2nd tu. huh. xpe2. mng skali tu pon kire otai la tu. hehe. dh lpas boling tu baru la aku makan. best2. dh lapo tahap cipan dh. pas makan tu, kitorang pon balik ke ump semule. tp balik aku tumpang uteh. tu je kot. kang lain kali aku smbung lg la citerr lain. jaa~~

Monday, December 24, 2007

fasi full time


amaran! ini adalah lanjutan drpd kisah yang sebelumnya...hari kejadian, 23hb disember 2007, jam 5 ptg. kire lpas asar la. kitorang pagi tu rehat2 je. bagi ilang penat sket kan. ptg tu baru gerak. pasukan kami juge dibagi kpd 2 cam biase. cume yg g mmbntu packaging tu rase xperlu package. diorang g edar je kat umah2 yang terputus hubungan. pasukan lagi satu jadik fasilitator. aku dalam golongan fasi la kan of coz. kire kitorang smpai tu dh kol 3.30pm. panas lak tu. rase kalo nk beraktiviti pd pkul tu amat tidak seswai krn panas.

so, kitorang sepakat nk laksanakan aktiviti2 tu ptg lpas asar. aktiviti goes on well. dak2 tu nmpak happy. diorang main pecah belon, musical chair, taji ayam dsbnye. ade lg ke? hehe. hurm..aktiviti tu pon abes dalam 6.45pm gitu. kire hari ni tu je la aktiviti kami. bdak2 tu nmpak happy giler lpas bermain tu. ptg tu lpas dh ready sume, kitorang pon balik la ke ump. hiah!

Sunday, December 23, 2007

masjid dan budak2


hari ketiga raya korban, kami meneruskan lagi usaha membantu mangsa-mangsa banjir. pg tu kami telah membahagikan kepada 2 pasukan. satu pasukan g buat packaging kat bilik gerakan umno, lg satu kumpulan g bersih masjid. aku tergolong dalam pasukan membersih masjid. masjid tu terletak betul2 sebelah corner masuk ke paloh hinai.

mmg paloh hinai pon situ. memule masuk masjid tu leh tgk la keadaan msjid tu cmne. karpet2 habis kotor kene selut. baunye xperlu la diceritakan. kitorang berusaha keras dan akhirnya bersih la jugak. alhamdulillah. lpas tu, kami g makan tgh hari. lpas makan tgh hari kami g bersolat di masjid al-muhajirin. pas solat tu rehat2 sket. lpas tu baru la bermula modul2 bersama adik2 di lepar batu 8.

kire ni ala2 profast la. chewahh..ramai gak la. dalam 30 org gitu. umur diorang range 4 tahun ke 15 tahun. ade gak dak2 yang dr tmpat lain selain dr dak2 yang dok menetap kat situ.

cuti2 skola ni kan, biase la balik kg. kami smpai ptg ar kat situ. sblm balik tu, dato' NC datang lagi. bagus la dato' NC ni. memang berjiwa rakyat. tabik sama dato'! sblum balik ke ump jugak, dato' telah membelanja kami KFC. yezza! itu yang kita cari. hehe. org kate rezki jgn ditolak. :) ape2 pon, dato' mmg best la. serius. tabik lagi skali sama dato'! ;) ....

2nd day of raya korban


pade raye haji kedue ni, kami mcm biase pergi menghantar supply keperluan2 yang sepatutnya kepada mangse banjir. cume aku bgerak petang la sbb pagi tu g settlekan banner sukarelawan. malam sebelumnya design, pagi tu gak g print n alhamdulillah, banner itu telah siap dan telah kami terima pada kurang lebih jam 2pm. agk cepat siap banner tu. biaselakan, nk gune tang2 tu gak. hehe. pagi tu si gadis2 dan sebahagian teruna2 telah pergi dahulu ke lepar batu 8. nolong2 orang masak. dgrnye 7 makhluk lembu telah berjaya ditumbangkan di situ. ok la tu ye x. aku pagi tu g kuantan untuk urusan yang cam aku dh mention td. aku g ngn raymondee. dan2 solat jumaat kat masjid negeri trus sbb xnk buat keje 2 kali. ulang alik ump kuantan 2 kali mmg cannot go la. bile dah smpai ump dgn banner tu, kitorang pon gerak la ke kg serambi. anto keperluan2 yang diperlukan. dato' NC n datin pon ade gak. air kat situ naik tinggi gak la mengikut kate penduduk kat situ. pas tu kami trus ke batu 8. g klinik dia tgk keadaan cmne kat situ. ade la sorang doc dan nurse2 nya. tp nurse dia xpkai unuform la sbb semuanya dh dihanyut. lpas dr tu ktorang pon g ke dewan kat sblh msjid(aku xigt namenye). situ jadi pusat pemindahan bg mangse2 banjir. agk rmai la org kat situ. smpai2 situ kitorang wat la mjlis ringkas ngn pnduduk kg dan ade simbolik penyerahan sumbangan dr ump.

datuk speaker dun pahang pon ade secara kebetulan ptg tu. lepas dr itu barulah kami pulang ke ump. team lg satu pon balik juge same2 slpas dh habis tu. ha...lupe nk gtau. mase aku kuar g wat banner tu aku smpat merembat sebijik sony ericsson model w200i berprice tagkan rm430. maka, no baru la yg aku assign pd se tu. hehe. xbley blah... :P

Thursday, December 20, 2007

salam aidiladha


salam aidiladha...hari ni merupakan hari raya korban. tahun ni 1st time aku xraye same2 ngn family aku. tp aku raye ngn family mpp aku. hehe. ni pon sbnrnye baru balik dari pengkalan cherok paloh. tahu xnape aku g sane? ha...aku g berenang2 kat sungai pahang la. kuikuikui. xdela. gilo ko apo nk berenang kat situ. arus deras wey. kang xpasal2 menambahkan statistik maut banjir plak. td aku g nolong ngangkut2 bekalan makanan kuar dr lori masuk ke dalam bot. dato' nc n fam pon ade td.

bot tu g ke seberang iaitu ke pekan. tugas aku hari ni smpai situ je la. ayie n cik d ikut mereka2 yang naik bot tu ke pekan. kitorang lpas abes ngangkut td trus la blah. sblum balik tu g makan dulu. makan kat kuantan parade. ambil2 tu adik ajak aku usha2 nset sbb dia nk bli nset baru. aku poin join la usha2 nset gak. menarik gak aku tgk nset sony ericsson tu. ape ke name ntah modelnye. harge 550. ok la tu ye x? cume aku kene pikir masak2 la kalo nk angkat nset tu. 2nd hand plak tu. tp nmpak cm baru lagi. pas makan td baru la balik ump dan di sini aku sudah...by the way, pointer aku berjaya dikekalkan di atas paras 3. alhamdulillah....mase aku kire ari tu 2 lbey je. agk down jugak tp aku berjaya mengupkan balik semangat aku tu. sem depan mesti dean's list. insyaAllah...itu dulu lah rasenye...tata~~

Wednesday, December 19, 2007

da 3 days in johore

well, da boss is back. but da boss will not going back to subang. huhu. tp xpe demi menabur jasa kepada rakyat dan atas kesedaran diri sendiri tanpa mengira kepentingan diri. beraye kat kuantan aku kali ni bersama famili mpp. hurmm..citer kali ni bukan nk citer pasal aku xbalik raye..,tu blog lain nnti la ek. kali ni aku nk citer pasal 3 days in johore. tahu xpasal ape aku g johor? hah...xtahu? ala...pasal aku nk g aku nye suke hati la. :P xde la...sbnrnye, aku mengikuti Kursus Bina Negara Mahasiswa di Kem BTN Gunung Pulai. sebanyak 11 org. 4 org standby kat UMP iaitu uteh, awe, ude dan akak. mereka pon bertungkus lumus di sini. kursus tuu boleh la tahan. mmber pon dapat ramai tp sume dikalangan MPP ipta lain la. ipta yg same2 ngn UMP adalah UTM, UTHM dan UDM. so, sume skali ade la 4 ipta. ceritenye, hari 1st kitorang smpai lambat kerana masalah banjir, kena ikut kl dulu baru turun johor. pastu ade la masalah2 lain lagi. lame gak la perjalanan. 9 jam. tu pon smpai tersesat2 ke pekan nenas. nk g gunung pulai sesat smpai pekan nenas. hehe. kitorang pon dah agk sakit2 badan dok dlm bus tu. akhirnya smpai gak setelah cik ma g tny org tempatan kat situ smbil ayie dan cik d menumpang tandas kat rumah org tempatan tu kerana darurat. :P smpai2 je maghrib. makan dulu, mandi, solat dengar ceramah sume2 tu n then tido. letih woo...tahap gaban siri ke 22. tu la hr pertama. hari kedua pon same gak la. ade ceramah dan LDK2. hari ketiga, ade LDK sket pastu ade kembara. kembara tu masuk utan la. ramai gak la yang kene pacat. aku xkene. hehe. akhirnya semua selamat. oh, by the way. abg nye group adalah group 6. ngn cik zu skali. ahli2 group aku ok2 semuanya. :) ape lagi nk citerr ek. hurm...ha..mase LDK tu aku rase cma belajar sejarah je. adoi...dah la aku xbrp suke sgt sejarah ni. bukan xpenting. penting. dulu spm aku dapat A gak. hehe. mase balik td pon dah ptg. lpas asar dalam kol 5 lbey gitu. g anto alang kat UTM sat sbb dia ade urusan esok. tu pon lpas urusan tu selesai dia balik UMP utk same2 ngn kitorang. alhamdulillah sume selamat pergi dan kembali ke UMP. ape lagi ek? xtahu lah lagi. ok la. itu saje drp saya. sekian. adios! :)

Sunday, December 16, 2007

hujan oh hujan

aku skang berada di pahang. keadaan di sini ujan. ujan sejak dari khamis lepas lagi. kire ni dah masuk seminggu la sng citerr. ujan dia kekadang lebat, kekadang xlebat. berenti jap lepas tu ujan la balik. gitu la senario kat pahang ni. kuantan, pekan, rompin, maran, muadzam dah banjir dah. setakat yang aku tahu negeri pahang la yang paling teruk kene banjir. ni la akhir zaman. macam2 bleh jadi. ujan ni menyebabkan kesejukan sepanjang mase. kalo kuar je matahari sket dah rase best sbb dh lame xpanas kat sini sejak ujan minggu lpas. huhu. kalo kat US skang tgh ribut salji. musim krismas gitu la. syukur ape yg berlaku kat malaysia ni. xmacam bencana2 alam kat luar negara tu. gerun woo...ni pon tgh ujan lagi ni. dia nye rate turun ujan tu medium la. xde la lebat sangat. longkang belakang U aku tu dah naik air. tinggi je tgk air dia naik. sok pagi dah nk g kulai. ade BTN. hurm..aku rase tu je la utk kali ni. semoga bertemu lagi selepas BTN. jaa~~

Wednesday, December 12, 2007

Debat Perpaduan & Integrasi Nasional IPT 2007


UMP...menjadi tuan rumah bagi pertandingan debat perpaduan & integrasi nasional kali ini. sebelum ni aku xtahu menahu la plak pasal debat ni. hehe. tp pasal aku g debat kali ni, maka, aku pon kene la tahu. aku smpat tgk final je pon.

UiTM lawan UKM. ni pon kire 1st time la aku tgk debat secara live dan secara keseluruhannya. kalo sblum ni tgk2 gitu je. xpaham ape pon. hehe. memang diakui pendebat dari kedua2 U hebat2 belaka. aku leh tabik spring la kat diorang. hait! debat malam tu dimenangi oleh UiTM. event diadakan di Dewan Jubli Perak Sultan Ahmad Shah, Kuantan. habis malam tu dekat2 kol 12 jugak la. ade persembahan zapin juge oleh tito n gang. itu je la laporan kali ini. karam singh walia, tv3. :P

feeling hockey..haha

ha...ni sambungan blog aku lepas aku g pc fair tu. lepas aku balik dr kl convention center tu aku mtk ibu aku hntar aku g stadium pantai. haa...kat stadium tu ade ape nk tahu x? ade org main hoki la. tp petang tu aku ade friendly ngn dak skola. skola st john. lgpon ni mcm testing match kitorang setelah sekian lama tidak bertemu. team aku ni sume alumni subang utama. kire oll timers la gak. haha. kitorang main 25 minit sehalf. maka setelah semua siap, kami pon turun padang. aisey, ade la dalam st john tu alumni diorang yang skang ni main utk mmu. patut la muke dia familiar(tu pon aku tny ariff sape dia tu..hehe). dia alumni st john jadiknye dia tu main utk st john la hari tu. aku letih2 gak sbnrnye, ye la kan baru balik dr pc fair(alasan je sume tu...ceh). dan...selepas bergelut dalam padang hoki tu selama sejam kurang lebih, keputusannye...kami kalah besau. adess...kire ok la tu. dah lame xmain hoki, hari tu main hoki. boleh kate good start la untuk warm up badan untuk perlawanan2 persahabatan yang akan datang. hehe. aku bocor gol paling banyak rasenye untuk game ni. dalam tahun ni je, ni la kire yg paling banyak. kalo sblum ni 5 je. ni lebih sket la. 6 je. :P tp kitorang dapat la consolation gol pade saat2 akhir game(mcm game arsenal ngn midsboro je...hehe). ok la satu gol tu. boleh cube lagi. pas dah abes game tu, aku, ariff, izzat, megat n sorang lagi aku xigt name dia, faris kot, kitorang bergerak ke bukit jalil. haa...nk tahu ade ape x? ade final game untuk hoki champions trophy.
lawa siot trophy dia. huhu. game final tu adalah germany lawan australia. aku sokong germany la sbb xtahu nk sokong mane(sbnrnye aku sokong malaysia, tp, dah no 8 nk wat cmne kan). aku dak2 tu dok la kat site penyokong germany. pastu dapat la bendera germany yang kecik tu free. hehe. kire aku jadik warga germany sat la malam tu.

gol dijaringkan oleh timo wess(aku rujuk paper sbb xtahu name yang score tuu). awl2 game gak la dia score tu. 5 minit je dah gol. tp lpas tu game jadik makin best la. australia mengasak sehingga ke saat terakhir. tp xkesampaian hajat mereka nk membalas sebijik je gol.

kire result dia 1-0 la. game possesion pon lebih kat germany. :) kire hari tu dr petang smpai malam aku feeling hockey je la...hehe...ok la. ni je pasal hari ahad tu. wassalam....

Tuesday, December 11, 2007

PIKOM PC Fair@KL Convention Center


hari sabtu, 9hb disember 2007. pc fair kat kl memang bombastic! haha. abes semua dewan kat kl convetion center tu digunekan untuk pf fair. mmg aku xpenah pegi pc fair yang macam tu pny besau arr. mase mule2 aku sampai tu aku xtahu pon convention center tu kat mane. yang aku tahu dekat klcc la. aku pon masuk la klcc. cari pny cari xjumpe. aku pon tny la pak guard kat situ. dia bgtau la kl convention center tu kat luar. sbelah klcc. ooo..baru aku tahu. hehe. aku pon dengan gumbiranya terus je kesane. :) ramai gak la org g sane mase aku nk g sane tu. ni kire 1st time la aku g pc fair kat kl ni. sblum ni xpenah langsung. mase memule masuk tu aku tgk la...waa..besaunye bangunan. dah masuk tu naik escalator. pastu jalan lagi ikut je org ramai g mane. akhirnye aku smpai ke dewan pertama. tgk dalam..waa...besaunye. kat dalam dewan tu sume vendor2 untuk komputer seperti HP, Acer, TOSHIBA, F-Tec dan lain2 lagi. dan dalam dewan tu jugak hanya jual komputer2, laptop2 dan printer2. aku carik mane la aksesori komputernye. hurmm...aku pon jalan smpai ujung carik, pastu kuar dewan tu. masuk la dewan 2nd kat sbelah tu. dewan sbelah pon...waaa...besaunye dewan. dalam dia same jugak mcm yang dewan 1st td. maybe tu sambungan dia kot. tu yang smpai 2 dewan tu. hehe. aku pon meneruskan perjalanan mencari dewan yang ade jual aksesori komputer. aku kuar dr dewan tadi. kuar2 ikut je mane org ramai tuju. dah tgk map xpaham. hehe. aku pon turun escalator. smpai bawah ade lagi dewan. dewan 3rd. kali ni masuk2 sume speaker. ha...ni yang agak menarik. speaker dia...fuhh...wa cakap sama lu. ini macam punya bagus woo. mantapp!! nak angkat satu je rase. tp, apekan daya. bajet serat je. hehe. aku pon beredar dr dewan tu. jalan lagi, jmpe dewan ke-4. haa...ni la mende2 yang aku carik. hehe. dah jumpe dewan yang menjual aksesori2 komputer dan yang sewaktu dengannye. hehe. aku pon berjalan la di dalam tu. ade la dalam sejam jugak dalam dewan tu. dah usha2 maka aku pon membeli la. aku beli ink printer kaler itam yang refill nye, pastu kertas untuk print gmbar, pastu iPod mp3(ni yang aku carik selama ini..haha), cd kosong dan wayar LAN 5 meter. tu je la yang termampu. hehe. aku blah ke dewan sebelah, sambungan dr dewan tadi. same gak. masuk2 je, besau booth pendrive. pendrive sajje. hehe. kat dewan last tu pon aku xlame sbb ade urusan penting petang tu. urusan ape tu ye? nk tahu ade kat blog seterusnye. adios! :)

Minggu lepas...


minggu lepas, aku ke KL sebanyak 2 kali. haha. sebab ape tahu x? sebab ade program la. hehe.

memule tu ari kamis. bertempat di presint 2, putrajaya. ade la satu program tu name dia Financial Planning Workshops and RFP Affiliates Launching. ala~~untuk isytiharkan workshop tu telah di wujudkan di peringkat ipta dan ipts. untuk student2 la gitu.

workshop untuk cmne kite nk plan kewangan kite. hari ni sume org pon perlu mende2 gini. ye la kan. nk ngelakkan pokai dan pengeluaran wang yang ntah ke mane2 kan. kalo dah plan tu kire terkawal gak la kite nye penggunaan wang kan. ye x?

dirasmikan oleh Dato' Mustapha bin Mohamed.

petang tu lpas dah makan sume g la jejalan kat the mines. dapat la bli satu tali pinggang. haha. petang tu balik ke pahang semule. agak penat la jugak. kedua plak aku ke kl adalah hari jumaat. ha..yg ni ade taklimat isu-isu kepenggunaan. taklimat oleh Datuk Shafie Apdal. memule tu dgr cam ceramah agama gak la. anak imam rupenye. hehe. tp bagus la beliau. bg speech xgune teks. pastu ptg sket ade la program global networking. abang2 student malaysia yang belajar kat luar negara tu cakap sket pasal global networking. pasal hubungan dua hala student2 dalam malaysia ni ngn student2 malaysia kat luar negara. pas dah habis tu, aku pon balik la rumah. hehe. bukan aku je balik umah, awe n anjang pon juge. tinggal lah mereka2 yang baki tu balik ke ump. hehe. tp malam tu mereka pegi klia amik dak2 kaizen balik dr jepun. alang pon smpai petang tu tp dia dok kat upm semalam. esoknye baru balik ump. itu je kot takat ni. ja~~

Sunday, December 02, 2007

3rd day expoconvo


2 disember 2007, hari last expoconvo. setelah 3 hari berada di Kuantan Parade, aku sudah mule merasakan kecipanan yang amat sangat. waa~~ subang parade lagi best. huh. neway, today is da closing and the mpment I write this blog the Kuantan Parade is already closed and so the eXpoconvo '07.

dengan jayanya, ank2 buah sedare Aizat Faiz telah menamatkan event tersebut. yang xbestnye nape futsal ump nye dak xmng. ala~~ lepas je tamat majlis closing tadi, gerai2 pameran dengan segeranya menutup gerai2 mereka. termasuklah kami. hehe.

papepon, congrats la team eXpoconvo '07 krn berjaya mengadakan expoconvo pade kali ini. jmpe lagi next year. penat arr. nk rehat. hehe. peace! :)

2nd day expoconvo

1 disember 2007, today is 2nd day of expoconvo. di dewan jubli perak kuantan juge berlangsung istiadat konvokesyen ke-2 Universiti Malaysia Pahang. aku xg sane la coz aku kat Kuantan Parade with my fellow MPP menjage booth. camera ari ni full la plak. terpakse la buang gmbo2 yg xbest supaya gmbar utk hari ini dapat diambik. siap sempat amik video zapin lagi. hehe. zapin dr tito n gang. best woo~~

hari ni juge aku, awe n ayie masuk expoconvo race kat Kuantan Parade. main pusing2 dalam tu je. dia bagi 5 task n setiap satunye kene di completekan. kalo x kene penalti. aduss. 1st kitorang kene teka silang kata. perah otak gak 1st2 tu. 2nd lak kene wat origami. 10 set lak tu kene wat. kitorang dapat wat 5 je. maka kenelah penalti. aduss. 3rd lak kene wat ketupat. yang ni mmg surrender la. sorang pon xberbakat. hadoi~~ 4th, kene wat wau. belasah je. jnj ade rupe wau. lastly kene buat simpulan bahasa. agk sng la sket last ni. dan kami hny mmpu menjuarai tempat ke-4. dapat la hamper. ok la tu. :) ptg td gak ade dikir barat, pastu ade zapin n per sembahan silap mate. hari ni pnat gak. berlari td. ok la. sok is last day of expoconvo. ganbatte nehh!!

If you're interested and serious to lose weight or gain weight or maintain weight and get healthy with Herbalife, feel free to fill in your particular. Thank you.

Name:
Email Address:
Phone Number or H/P Number
Address

Form provided by Freedback.

Popular Posts