Monday, January 21, 2008

Kursus Pemantapan Sahsiah & Pengurusan Organisasi MPP dan Gegar U

pada 18-20 januari lpas, kami mpp telah pergi ke bangi utk menghadiri satu kursus yang namanya spt di dalam tajuk blog ini(bleh bc sndiri kan? :P) di esset bangi. kursus ni pada aku boleh dikatakan agak bagus sbb aku dapat berkenelan dengan rakan2 mpp semalaysia. ramai gak la. dalam 120 org gitu. dan setiap mpp ni akan masuk dalam kumpulan masing2(ade la dia bagi). aku dapat kumpulan beruang. ape da beruang...dalam kumpulan tu ade seramai 32, 33 org gitu arr. pade hr pertama, kami smpai lmbat. smpai org pon tny, "eh, ump slalu lmbat ek?" aku pon jawab la, traffik jem ngn diorang. mmg jem pon. dh masuk selangor mmg gitu. mase ice breaking tu berkenalan la ngn sume. lpas tu ade slot pelan strategik yg amat mengantuking dan rase tido lagi baik. tapi isi2 dia tu mmg penting la. citer pasal pelan strategik pendidikan tinggi negara. ade 9 teras kalo xsilap aku(xigt beb...kantoi..). ade jugak speech drp tokoh2 besau. antaranya dr.fauzi, datuk johan dan lain2. kire mnde2 yg dia cakap sume ade gune la. cume aku ni kalo ade ceramah konfem ngntuking arr. pastu, riadah diorang ntah pape. aku xpaham. ade plak senaman jari. adoii la. pelik2 je. pastu kembara minda mmg agak mencabar minda gak la. yang part puzzle nombor tu. mmg siot. dekat sejam stengah baru dapat solve. uhuk. pastu majlis perasmian program oleh dato adham dan penutup oleh tok pa. hari ahad la hari yg palin lame rasenye sbb ade gegar u kat PICC, putrajaya. mmg ramai la org kat dewan tu. datang pagi, balik ptg. letih seyy. sblum pelancaran perhimpunan tu ade la forum. pane forum ialah dr sheikh muszaphar, lim swee tin n lg sorang tu aku xigt, indian. tp ketiga2 panel tu mmg mantap arr. pas dh habis tu, kene tunggu pak lah plak utk majlis pelancaran tu. dalam kol 12 lbey tu pak lah pon smpai. pas dh pelancaran tu, kitorang pon g makan. sedapt tuu makan...makan kat dewan vvip lak tu. perghh..cannot go la. tp ayie dapat semeja ngn dr sheikh. aku ngn uteh dapat la semeja ngn org KPT. xtahu la sape mereka. hehe. dalam kl 4 lbey tu kami pon chow balik ke esset bangi smbung kursus(majlis penutup je ptg tu). overall bagus la program ni. bak kate ydp usm, program spt ni adalah bagus kerana kita dapat mengetahui info2 dan isu2 terbaru drp kpt(lebih kurang la mksud dia). kami balik smlm dalam kol 7.30 malam .smpai kat U dalam kol 12 malam. mmg letih tahap cipan arr. itu je la citerr ku pada kali ni. chiow! :)

Monday, January 14, 2008

ELIT 08

assalamualaikum dan salam sejahtere buat semue....aku ade story nk story kat sume. minggu lpas aku rase amat2 bz smpai xcukup mase...rase cm xpadat sgt jadual harian kecuali jadual kelas. ujung minggu lpas aku baru je terlibat ngn ELIT o8 atau name pnjangnye Kursus Kepimpinan Bestari MPP 2008. wat kat semuji jerr. lebih kurang stengah jam gak arr dr ump ni. tmpat ni kire tmpat kursus aku yg paling dekat sbb biasenye akn mengambil mase berjam2 atau sehari suntuk. xpela. jnj layan. kitorang g seramai 16 orang...sorang je yg xg(awe)..yg lain sume ade. kitorang kat situ 3 hr 2 malam wlaupun smpai situ hari jumaat tu petang nk hmpir2 malam. makan kat situ mmg banyak la sehingga mencurah2 diladang gandum. pengisian pon aku rase amat bergune. kire sntai arr sok sane tu. ptg2 riadah sndiri2. hehe. dalam tu yg menarik ade dusun durian tp aku ni xmakan durian. lgpon bukan musim dia skang ni pon. aku smpat gak melawat2 ke kandang rusa n ostrich. smlm balik ke ump tengah hr. kalo nk kate penat agak penat jugak la wlaupun perjalanan hanya stengah jam dr ump. aku smpat tido lg dalam perjalanan balik. kuikui. rase takat ni je la. aku pon xde idea nk menulis sbnrnye. peace
!! >)

Tuesday, January 08, 2008

...tidak bertajuk...

salam n selamat sumerr...dah lame gak rasenye xtulih blog nie..kat bilik xdapat masuk la blogger ni. xtahu nape. asyik connecting jerr. kalo frenster tu laju je bagai air terjun yang mengalir deras. huh. hari ni hari selasa. kelas pon sumerr dah ade. ujung minggu yang lalu, aku dan 100++ orang lagi telah ke Leggeng. ha...tahu ke kat mane tu? aku pon xpnah dgr name tmpat tu. dia dkt2 ngn sempadan nogoghi sembilan n selangor. agak tersorok la tempat dia drpd khalayak ramai. ni sume sbb ade B-PRo 08 atau name pnjangnye bengkel pengurusan organisasi 2008. main objektifnye adalah untuk menyelaras takwin aktiviti tahunan seumrr kelab2 dan persatuan di ump nih. alhamdulillah, sumenye berjalan lancar walaupun ade hujan sket2. yang penting dapat terjun swimming pool. hehe~~ total aktiviti ade la lebih kurang 300++ dengan jumlah bajet keseluruhan mencecah 1.07 juta. xbnyk tu...yg dulu lagi banyak bajet keseluruhan dia. aku sbg penaip takwim tetap telah melaksanakan tugas se'best' yang boleh. chewahh~~ pegi ari tu jumaat pagi, aku skip klas statistik. dh la klas pertama tu..adeii. xpe la. baru intro je lgpon. balik ump ari ahad petang. letih gileww. badan sakit2 sengal. ni kes memanjat tali la ni. huh. tali gak jadik mangse. sori ye encik tali. hehe. balik tu mmg tido dalam bus xsedar la. bngun2 je dh tibe temerloh. penat tu smpai semalam. dh la isnin klas bnyk. letihnye yang amat. skng je dh kurang letih sket. alhamdulillah. sok klas 2 je. yesh!! setakat ini dahulu. wa ala kilija mahu settle. jaa~~

Wednesday, January 02, 2008

Selamat Tahun Baru 2008!

tirai 2007 berlabuh sudah, buka pula tirai baru iaitu tirai 2008. 1stly aku mahu mengekspresskan selamat tahun baru walaupun ni dah masuk hari ketiga. xpe. bleh lagi kan. 2007 sudah meninggalkan kite sume. banyak pengalaman pahit & manis telah aku tempuhi. chewahh! ayat skematikus tol arr. harharhar. ni nk story sket pasal malam new year ari tu. mase ptg 31 dis 2007 ari tu, aku, alang, achik, akak, sally(bukan nama sebenar, kawan akak), ayie, nub, dan & yamin telah pegi ke key ell(sebut cama dalam citerr nana tanjung tu). tp itu akak, achik n sally g umah akak kat KLG(panggilan akak utk 'klang'..glamer la tu :P). aku n saki baki manusia telah pegi ke jalan imbi. alang nk jmpe parents dia. kami yg saki baki lg ni nk jalan2 je kat imbi tu. alkisahnya, semasa kami kuar dr klang tu, mase tu la new year. mercun meletup2 mcm raye cine. hehe. mase nk g ke imbi tu, jem gilak. mmg mencabar kaki untuk mengawal pedal clutch, break n minyak. alang la, aku dok jadik tour guide jek. hikhik. yg kete lg satu ayie n saki baki. kire 2 kete la. lupe nk gtau td. diorang tu follow je dr blakang sbb kalo miss je konfem sesat. kecuali mmg dh expertiviti la jalan kat kl tu. kuikuikui.mase smpai jalan bukit bintang tu, org ramai. baru lepas smbut new year la katekan. 12am lbey gak mse tu. yg menyedihkan adalah smpah sarap yg di bahu2 jalan itu. kesiah org2 dbkl yg bersih tu. xpasal2 dapat keje lebih. kalo bab org2 yg berada disekeliling nya tu ramainye remaja2. aku pon xtahu nk kate ape dh. kami smpai kat hotel tmpat keluarga alang menginap tu dalam 1am lbey. kitorang pon turut menumpang semalam di hotel tersebut dengan bayaran 250++. ok la tu ek. 5 orang duk satu bilik, sorang 50 sudeyy. ok la jugak hotel tu. ni 1st time aku dok hotel bayo sndri. hehe. tdo malam tu pon dalam kol 3am (kire malam lg ke? hehe). xpe la, jnj rock. pagi tu kitorang yg berlima ni check out la dr situ. maka, blog ini bersambung ke blog selepas ini. tajuk laen lak. ok la, pe pon, hapy new year 2008. semoga kita dapat merealisasikan azam dan cita2 kita ditahun baru ini. insyaAllah... :)

If you're interested and serious to lose weight or gain weight or maintain weight and get healthy with Herbalife, feel free to fill in your particular. Thank you.

Name:
Email Address:
Phone Number or H/P Number
Address

Form provided by Freedback.

Popular Posts