Thursday, November 29, 2007

one day to expoconvo

hari ni last day for preparation. esok dah start expoconvo 07. bertempat di kuantan parade. pg ni pon kitorang kene makeup booth kitorang untuk pameran sok. haha. ape yg nk di makeup pon aku xtahu lagi. mcm mane pon aku xpasti lagi. tunggu je la nnti. convo plak start luse bertempat di dewan jubli perak kuantan. xdapat masuk lak dalam tu. cume YDP je yg dapat masuk. memandangkan YDP aku pon xde g sini (dia g UK...uhuhu), maka NYDP I aku la yg jadi magsa. hehe. kalo ikutkan mmg nk masuk sume skali, tp sbb xcukup tempat kan. so, terima sajalah. :) ade gak booth untuk dijage. kali ni expo xdpt dibuat di megamall mcm tahun lpas sbb ade pikom pc fair pada tarikh yang sama di megamall...esok la tu. jadi, kuantan parade la yg jadik pilihan. aku pon jarang g parade. slalu masuk megamall je. sem2 lpas masuk gak, tp sem ni xmasuk lagi pon. hehe. ok la. aku nk g siap2 untuk ke kuantan parade. see ya. peace!! :)

Wednesday, November 21, 2007

the legend arise

finally, the legend have arise...bukan legend ape pon. legend counter strike je. hehe. aku la tu. hohohoho. tapi dah lame xmain cs. skill dah kurang. dulu2 bleh la. ketagih gile ngn cs. mase zaman2 skola dulu. siap wat clan war kat cc lagik. hehe. clan aku namenye TG arau name pnjangnya The Game. aku la kpalenye. tp tu sume mase dulu. kire mase awl2 aku dalam dunia cs ni. ni nk story sket ni. mule2 penglibatan aku dalam dunia cs ni, aku dikenali dgn name L****u-Submission(aku xtahu mksud dia ape, tp sbb aku pengaruh cina bnyk mase tu, so sedap gak la name tu wlaupun xproper sket...maaf ye..hehe). mase tu mmg fofular la name aku kat cc dkt ngn umah aku tu(skang dah tutup sbb mak bapak komplen anak2 diorang ske ponteng skola n g cc, cc tu sblah skola je). dengan kefofularan aku tu maka aku pon pakat la ngn mmber2 nk wat clan. so, tercipta la clan kami - The Game(TG). name aku mase tu [TG]L****u-Submission. pastu bertukar plak name aku kepada [TG]Lan-X-Zero. proper sket kot n baik sket nmpak. hehe. pastu name aku berubah2 la sbb suke main2 tukar nama. haha. name yang aku kerap gune adalah lemah. wlaupon name lemah, tapi tetap mantop. karier aku dalam cs terhenti setelah aku masuk matrix. smpai la ni. masuk UMP, ujung sem 1, aku terjebak kembali. hehe. name aku adalah 'l'(huruf L kecik, sebutannya 'el'). mase sem lpas aku telah battle 3 0n 3 cs dalam satu competition cs dalam ump yang telah dianjurkan oleh satu persatuan berdaftar ump. team aku adalah aku, kalis n kamay. mmg mantap. tp smpai round 2 je la. kamay balik krn ade hal emergency. jadik, kami telah mengambil pemain subs. hampeh, kalah plak. huhu. lpas tu aku slow sket la main cs sbb dah dkat final kan. hehe. masuk sem 3 ni awl2 ari tu xmain cs. sbb dok blok skali ngn dak 1st year kan. jadiknye awl2 tu diorang xtahu lagi pasal kewujudan cs kat sini. smpai tgh2 sem baru diorang tahu. tu pon aku wat derk je. xnak main sbb tumpu kat pelajaran n karier aku. smpai la hari ni, aku kembali menginstall dan melibatkan diri kembali dalam dunia cs. hoho. tadi baru je lpas lawan adik(bukan nama sebenar) dan abang(nama sebenar). aku team ngn nizam. kami berjaya menewaskan mereka. hehe. ni pon dah lame aku xmain. skill lekat lagik rupenye. hehe. ok la tu. keep up good work. ganbatte!! :)

Tuesday, November 20, 2007

Tamat final exam bagi sem 3 2007

Alhamdulillah...segala puji bg Allah. paper aku dah xde lagi. lepas ni cume tunggu results aku je la. aku mengharapkan yang terbaik bagi pointer sem ni. insyaAllah...lepas ni ade kerja yang bakal aku hadapi. kerje2 MPP plak perlu dilaksanakan. sebelum sem 2 ni kene setel sume. poster, proposal dan yang sewaktu dgnnye. jadual aku sepanjang cuti ni :
1. 23 nov 2007 Appointment dengan pegawai PTMK(status wireless dan wired)
Perjumpaan dengan presiden kelab & persatuan

2. 24 Nov 2007 Meeting Lawatan Mega Jordan

3. 24-29 Nov 2007 Gerak kerja lawatan Mega Jordan
Gerak kerja aktiviti MPP (proposal dsb)

5. 31 dis - 2 dis 2007 Expoconvo & Konvokesyen ke-2 UMP

6. 4,5,6 dis 2007 ELIT (dalaman)

7. 7 Dis 2007 Proses Penyediaan kertas kerja Lawatan Mega Jordan

5. 15,16,17 dis 2007 ELIT

7. 23,24,25 dis 2007 B-PRO

Selamat bekerja kepada aku....

Thursday, November 15, 2007

pindah umah~~

hei, hei~~berjumpa kembali. smlm, 14 november, kami keluarga MPP 2007/2008 telah berpindah rumah a.k.a Bilik Gerakan MPP dari blok B4 ke blok B2. tu pon aku datang lmbat sket. dalam kol 11am g2 la. hehe. kitorang td pon ngangkut2 la barang2 yang ade kat umah kitorang tu ke umah baru. adeiii...pnat gak. tp perabot2 blom pndah lagi la coz tu PPH nye keje. kami ambik dokumen dan brg2 berharga je spt pc, printer dan yang sewaktu dengannye. kami siap ngangkut2 barang dalam kol 12 lbey g2 la. dkt2 kol 1pm. buat mase skang umah kitorang tu xde tenet lagi. ade tu ade cume xleh access. server kat umah kitorang lak tu. ish. wireless xde. huhu. nnt diorang pasang kot. xpe2. welcome to da nu house~~

Tuesday, November 13, 2007

1 out, 2 to go

alhamdulillah...1st paper telah berlalu. aku berjaya menjawab dengan jayanya. :) ade lagi 2 paper. hurm...aku risau last paper tu. software engineering. lgpon paper dia minggu dpn. smpat lagi kot. paper seterusnya, oop. pagi khamis ni. ni pon aku ade risau sket gak sbb kalo di tanye nye polymorphism aku nk jawab pe. uhuk, uhuk. malam ni gak aku bace. ganbatte kudasai! skang pon dah masuk kol 6.15. dok sini sket lagi. kang baru balik. hehe. wacha!!

Monday, November 12, 2007

November 13th 2007, 12:00am

aku mula menulis citer ni pada jam 12:01am. tp mesti korang pelik kan nape la tajuk dia pukul 12:00am. haha. saje je. xde pe pon. kuang3. sbenarnye ptg karang pada jam 2:30pm, paper 1st aku utk final sem ini akan bermula. paper database. test ari tu aku dapat markah xberapa best. jadi, aku mahukan pembalasan pada final ini. haha. insyaAllah, i'll do my best. nk cter sket. aku bangun agak lewat pagi td. abes bantai tido. huhu. ptg lak g jmpe en saha jap. tp dia xde kat bilik. pasal system yang nak dibangunkan. ade la systemnye. nnt aku btau kalo aku free. hehe. pastu lak g bilik mpp. ade la org2 ict. igt kan ade ape la. diorang mai check aset dalam bilik mpp. kejap je lgpon. ptg sket aku g jmpe en saha kat hep. owh...disitu rupenye dia berada. pastu bla, bla, bla sket. n then aku pon kuar dr hep. nmpak la en nazri tgh dok kat luar hep. menungu en aznor katenye. dok kejap ngn dia. borak2 pasal perhimpunan haram tu. pas tu aku pon blah balik bilik. malam td aku layan citer stephen chow kjap ngn nizam. haha. pastu baru la smbung bace bab sql. huhu. tu pon smbil2 cucuk2 ext hard disk aku. arghh..tensen. xmahu detect. burner aku plak nmpak dah ok. lagi tensen. pasal kalo hard disk aku tu ok bleh la burn mnde2 aku kat dalam hard disk tu ke dalam dvd. waa~~~tensen2. itu je la takat ni. kang aku tulis lagi kayh~~

tomorrow never die

hari ni masuk la hari pertama minggu exam. sbb ape aku kate hari pertama? sebab dah lepas kol 12 malam dah arr. huhu. aku nye exam start selasa. paper database petang pas zohor. hari ni aku study kat bilik mpp. study lah sangat. sambil2 tu surf tenet. smpat jekk...aku ngn ucu je pon ari ni kat bilik mpp dr pagi smpai ptg. angah ade datang kejap. datang amik buku agknye sbb nmpak dia bawak buku kuar dr bilik exco. time azan je kitorang g masjid n then balik kembali ke bilik mpp. hehe. study la smpai ptg. ptg tu sblm balik bilik, aku g la masuk pantry. jenguk kat astaka tu. nmpak cam ade org berlatih capoeira. ish, mcm menarik. memula aku igt berlatih silat. hehe. tgk punye tgk nmpak la azmi tgh berlatih juge. perghh...jemin main capoeira arr. xpe, nnt leh lawan ngn aku. aku gune silat gayung je. hehe. aku rase tu je la kot nk tulis. pale otak dah sparuh sedar dah ni. nntuk tahap gaban. ok la. jmpe agi di cerita yang lain. :)

Saturday, November 10, 2007

hari kepenatan~

jumaat, tarikh 9 november 2007, penat woo~~2 lawatan drp 2 institusi pengajian...satu dr dak2 skola menengah n satu lagi dr dak2 ipts. tp kedua2 nya drp terengganu. lawatan pertama, dr SMK Pulau Serai, Dungun. ade la 40 orang student ngn 4 org cikgu dr skola tu dtg. dak2 skolanye terdiri drp dak2 form 1 n form 2(kalo aku xsilap arr). kitorang bawak la diorang jalan2 kat ttdi tu. g makmal elektrik, makmal kimia, makmal mekanikal dan makmal awam(diri kat luar je). makmal komputer x g pown. tensen, tensen. xpe la. mase xcukup. mase tu pon dah dekat 12.15pm. nk solat jmaat lagi. xpe la kan, kan. sblm solat jumaat tu diorang g makan dulu kat kafe. makanan disediakan. ehehe. pas solat jumaat tu rombongan sekolah tu pon balik la ke Dungun.

lawatan kedua plak, xsmpai 10 minit lepas tu (mase tu letih tahap cipan dah). dr Kolej Teknologi Bestari, Setiu(kalo xsilap la tempat dia). rombongan yang ni lak seramai ±80 org arr. 2 buah bas. yg ni lak yang datang diorang nye MPP n presiden2 kelab(diorang gune YDP kelab). diorang ni plak umur sume dah beso2. xmcm kitorang neh, kitorang ni sume baru je 20(kecuali adik la..hehe). diorang ni dtg sbnrnye nk adakan sesi dialog dgn MPP kitorang. yang tinggal utk sesi dialog tu cume MT kitorang je. yang PJ sume bawak yang selain MPP tu g melawat kat ttdi. flow lebih kurang cam kat ats td la(maleh nk citerr). last skali bawak diorang g blok z utk makan. smbil2 tu, aku bawak la MPP diorang sahaje g melawat lab komputer(akhirnye~~). aku pon citerr la ape2 yang patut. diorang pon balik dalam kol 4.40pm g2.
alhamdulillah. sumenye telah selesai. time ptg tu aku mmg dah letih tahap gaban dah(bukan cipan lagi). balik2 len sat la. hehe. ok. dat's all. nntikan citerr yang lain lak kayh~~ peace!

Friday, November 09, 2007

MPP Family

halu~~today I only want to display my MPP family picture.

back from left : uda, achik, che d, abang, awe, ucu, angah, cik ma, cik zu
front from left : ayie, adik, anjang, alang, uteh, akak

that's all. thank you :)

Thursday, November 08, 2007

half of study week

hari ni masukla hari khamis...3 hari dah berlalu...ape yang aku dah study...ape ek? database ade la sket2...presentation database dan oop pon dah lpas...alhamdulillah...present dalam bahasa inggeris woo...hehe...trying to improve my english...so that next time i'll have no problrm to speak in english...chewahh...skang dah masok jam 10.30am...aku kat bilik gerakan lagi...tadi malam aku ade meeting ngn MT Petakom yang baru...kire kitorang wat perkongsian pengalaman la sebagai mantan...citerr je la ape yang patut...abes pon tadi dah kol 11...xsempat nak g perjumpaas JPK...wawawa...xpe, janji makanan dapat...;P...pastu balik bilik gerakan balik...ramai la lak family mpp malam ni...hehe...ade discussion sket tentang ari jumaat ni...akan ade lawatan daripada sebuah sekolah dan sebuah ipts dr terengganu...senyum sokmo...hehe...well, hope friday will go well...khamis cuti...ok la...jumpe lagi kat citerr lain...peace!! :)

Monday, November 05, 2007

study week

Ta daa...minggu study kembali lagi. next week dah final. aku riso mcm mane la aku nye pointer kali ni. carry marks aku xcemerlang cam dulu. kini harapan hanya final. aku kene score utk final xkie ape pon. ni minggu ni kene gune btol2 utk study. study yok... :)

Saturday, November 03, 2007

Minggu Open House

Minggu ni banyak btol orang wat open house. Kalo kat dalam U aku ni, hampir setiap jabatan, setiap fakulti, setiap kelab & persatuan, setiap program ade wat majlis hari raya. Yang aku pegi dua je la, yang Jabatan Hal Ehwal Pelajar nye n PETAKOM nye(kelab fakulti). Tu pon akug lmbat sket sbb ade klas. So, time tu pon dah nk dkt tgh hari, kebetulan sarapan pon x. Ape lagi, sekali jalan la. Hehe..Minggu ni banyak gak mnde nk settle. 1stly pasal interview sekretariat MPP. Sbb mende tu aku yang kene handle. Agk bz jgak la. Penat pon ade. Ni pon aku baru je balik dinner IEM name nye COFFEE NiTE 07. Organized by UMP-IEM Student Section kat Vistana Kuantan. Aku ni g wakilkan kelab fakulti aku. Siap sponsor dr kelab lagi tu. ;) Makan pon sedap, persembahan pon ok la, majlis pon menarik. Kreatif gak dak2 U aku ni ek. :) Ok, that's all for today. Stay up with more updates. Zrass!!

If you're interested and serious to lose weight or gain weight or maintain weight and get healthy with Herbalife, feel free to fill in your particular. Thank you.

Name:
Email Address:
Phone Number or H/P Number
Address

Form provided by Freedback.

Popular Posts