Sunday, December 23, 2007

masjid dan budak2


hari ketiga raya korban, kami meneruskan lagi usaha membantu mangsa-mangsa banjir. pg tu kami telah membahagikan kepada 2 pasukan. satu pasukan g buat packaging kat bilik gerakan umno, lg satu kumpulan g bersih masjid. aku tergolong dalam pasukan membersih masjid. masjid tu terletak betul2 sebelah corner masuk ke paloh hinai.

mmg paloh hinai pon situ. memule masuk masjid tu leh tgk la keadaan msjid tu cmne. karpet2 habis kotor kene selut. baunye xperlu la diceritakan. kitorang berusaha keras dan akhirnya bersih la jugak. alhamdulillah. lpas tu, kami g makan tgh hari. lpas makan tgh hari kami g bersolat di masjid al-muhajirin. pas solat tu rehat2 sket. lpas tu baru la bermula modul2 bersama adik2 di lepar batu 8.

kire ni ala2 profast la. chewahh..ramai gak la. dalam 30 org gitu. umur diorang range 4 tahun ke 15 tahun. ade gak dak2 yang dr tmpat lain selain dr dak2 yang dok menetap kat situ.

cuti2 skola ni kan, biase la balik kg. kami smpai ptg ar kat situ. sblm balik tu, dato' NC datang lagi. bagus la dato' NC ni. memang berjiwa rakyat. tabik sama dato'! sblum balik ke ump jugak, dato' telah membelanja kami KFC. yezza! itu yang kita cari. hehe. org kate rezki jgn ditolak. :) ape2 pon, dato' mmg best la. serius. tabik lagi skali sama dato'! ;) ....

1 comment:

nota.kematian said...

rajinnya lah mereka mereka yang memegang penyapu tu ya...

tapi bukan pakcik suruh bersih sekali koridor masjid,
lari pula... hehe...

If you're interested and serious to lose weight or gain weight or maintain weight and get healthy with Herbalife, feel free to fill in your particular. Thank you.

Name:
Email Address:
Phone Number or H/P Number
Address

Form provided by Freedback.

Popular Posts