Monday, April 14, 2008

Pesta Buku Antarabangsa 2008 dan PIKOM PC Fair (1) 2008

salam sume yang mengenali diri ku ini dan juge yg xkenal diriku. kalo xknal sile2 lah membaca profil ku kat sebelah tu. kui3. semalam hari ahad. pagi xlarat nk buat pape sebab letih tahap bapak gaban. jarang2 dapat jalan lame2 kn. hehe. hari sabtu hari tu, aku dan beberapa puluh orang student UMP telah pergi ke Kay Ell utk ke Pesta Buku Antarabangsa 2008 kt PWTC dan PIKOM PC Fair 2008 Fasa 1 kat KLCC Convention Center. kire ni 1st time la aku g pesta buku. hehe. :P hari sabtu pagi tu gerak dr UMP dekat2 jam 7 pagi gak la walaupun dalam announcement oleh cikma kate jam 6.30 pagi. mende tu no komen la. hehe. smpai kat KL dalam kol 10 gitu arr tambah jalan jem lagik.

Destinasi pertama, PWTC. smpai kat PWTC agak2 kol 10 lbey la gitu. tu pon kene jalan nk ke PWTC sbb bas benti jauh sket. bas beratur nk turunkan dak2 yang nk g pesta buku tu kan. ade dari skola menengah, dr skola rendah, dr matrix, dari U lain n dari tadika pon ade. so, boleh bayang la brape ramai orang dalam PWTC tu. tmbah ngn perhimpunan perpaduan melayu gak diadakan mase tu. nampak gak tengku mahkota kelantan datang utk ke perhimpunan tu. tp nmpak kat luar pintu je la sebelum dia masuk dalam PWTC tu. back to topic. hehe.
aku pon mule la berjalan kat dalam pesta buku tu. ade gak la maskot2 buku yang berjalan2 kat sekitar tu smbil dikerumuni oleh kanak2 ribena untuk mengambil gmbo ngn maskot tu. kui3. aku pon pnah gak jadi maskot gitu dlu. oops.. :P jalan2 punye jalan, jumpe la kat section yang mmg aku carik; section buku2 komputer. niat nk beli buku yg aku carik kat situ, tapi tny2 ngn penjual buku kat situ pasal hargenye....xjadi la nk bli. huhu. bajet xlpas beb. aku berlalu dgn hati xbest sbb xdpt bli buku tu. xpe la. kang kalo dh ade bajet aku carik la kat kdai buku.
aku kuar dr PWTC tu agak awal la. sbb aku xleh dok dalam crowd lame2 ni. pening. jgn kate pesta buku je, kat shopping kompleks pon same je. aku mmg xtahan dok dalam crowd reramai. dh kuar tu aku usha2 kat galeri yg ade sebelah pintu masuk pesta buku tu. kire dia pon PWTC la kot. hehe. lpas tu dok menunggu bas yang xsmpai2. katenye jam 1.30 pm, alih2 2.30 laa...biase la tu. KL kan. lgpon ujung minggu tu. tunggu2 nye tunggu, skali kene naik kat depan Pan Pac la..kui3.

Destinasi kedua, KLCC Convention Center. PC Fair ni kire kali yang ketiga la aku g PC Fair sepanjang idup aku. sbb baru tahun lpas 1st time. selama ni nk pegi, xpegi2 pon..huhu. Aku g PC Fair ni nk usha harge ext HD je. mane la tau kan HD 200gb dapat murah. hehe. lgpon aku tgk harge xbnyk berubah la dari tahun lpas. xpe2. kite tunggu fasa 3 bulan 12 nnt. pasti harga baik punya. haha. orang ramai mcm biase. kali ni aku tgk orang2 maxis ramai la plak promoternye. kaler ijau je sume smbil promote maxis wirelwss broadband. rm138 sebulan, permulaan rm100. hehe. aku kat situ dari 2.30 petang smpai 5.30 petang la lbey kurang. aku beli ape je pon. charger USB yang energizernye. hehe. kitorang bertola balik kire2 7.00 petang la.
mmg letih la tahap bapak gaban. aku rase tu je la nk tulis. jumpe lagi kat blog akan datang. tata~~ :)

2 comments:

Malsi Luzzi said...

tak ajak???

Suburbanzero said...

alamak...next time la aku ajk ko ekk...jgn marah~~ hehe

If you're interested and serious to lose weight or gain weight or maintain weight and get healthy with Herbalife, feel free to fill in your particular. Thank you.

Name:
Email Address:
Phone Number or H/P Number
Address

Form provided by Freedback.

Popular Posts