Friday, October 19, 2007

Selepas Raya...

Alhamdulillah...Aidilfitri baru aje lepas. Kini hampir kepada suku ketiga semester 1 sesi 2007/08. Lagi 3 minggu aje final exam. Kire lepas2 ni study gile2 arr. Aku final sem ni 3 paper je. Mula dr 13hb Nov smpai la 20hb Nov. Lame kan. Hehe...3 paper je tu. Xpe. Bnyk gap tu kene gune semaksimum yang mungkin la. Kalo x parah beb. Nak citer sket la bleh? Ha...ni citer mase ari raye ari tu la. 1st day raye. Pepagi biase la kan. G solat aidilfitri dulu, pastu g kubur Tok Mid ngn Tok Mah. Ni dah raye kali ke-2 aku raye xde atok. Kalo xde nenek tu lagi lame. Dua2 blah pon xde nenek dan atok dah aku ni. Smbung balik. Pas g kubur tu, ptg tu, kitorang sume g umah Mak Long kat Parit Sulong, Batu Pahat. Smpai pon mase tu dah dekat2 kol 6 ptg. Pastu, malam tu kitorang g umah sepupu mak aku kat Batu Pahat gak. Name kg dia Kg. Muhibbah g2 la. Kitorang balik ke Kulai lewat. Smpai2 je kol 1 pagi. Hehe...letih tahap gaban dah weii. Raye ke-2 plak xde kuar memane sbb ujan satu hari. Kejap lebat, kejap x. Aiseyman. Raya ke-3 plak, g umah Mak Limah kat Kg. Pandan, JB. Pastu g plak umah Mak Teh kat Taman Munshi Ibrahim g2 la. JB gak. Dekat je ngn umah Mak Limah aku tu. Balik pon agak malam. Tp puas la berjalan g umah2 sedare. Raya ke-4 plak balik Subang. Malamnye plak g umah spupu ibu aku kat Sunway. Raya ke-5, pagi tu g kubur Nek Kiah ngn adik Mariah. Adik aku dia meninggal mase lahir sbb lahir xckup bulan. Pastu, tgh ari g2, aku g raye umah Ara kat klang ngn Alan n Zura. G sane smpai lpas Zohor. Balik tu plak aku trus g umah ayah aku ngn adik-adik aku sume. Malam tu g umah Cik Ina ngn Cik Yati. Umah diorang dkt2 ngn umah ayah gak arr. Raya ke-6, aku balik UMP la. Aku bawak balik kuih raye bagi kat mmber sabahan dan sarawakian yang xdapat balik ke kg mereka. Malam tu aku g ar bilik diorang bagi kuih raye sorang sikit. Raya ke-7, hari ni la. Pagi td siap2, gerak g bilik gerakan MPP. Ajak Ayie skali mintka tolong angkat kan PC dalam bilik gerakan MPP ni g PTMK nk format. Pastu, naik balik, surf memo dan sbgnye. Dan aku pulak menulis blog ini di kala ruang yang ada ini. Peace! Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahit Batin...

No comments:

If you're interested and serious to lose weight or gain weight or maintain weight and get healthy with Herbalife, feel free to fill in your particular. Thank you.

Name:
Email Address:
Phone Number or H/P Number
Address

Form provided by Freedback.

Labels

Popular Posts