Thursday, November 06, 2008

An afternoon discussion with my senior

Assalamulaikum all! For this post, you just read it till the end. If possible, maybe you can leave your respective responses. TQ. ;)

The conversation was took place between 11.26 am to 12.14 pm through YM. :)

mohd jamil (11/6/2008 11:26:53 AM): salam
mohd jamil (11/6/2008 11:26:55 AM): bro
mohd jamil (11/6/2008 11:26:59 AM): keje ke? (working?)
zaidaiman (11/6/2008 11:30:16 AM): brb
mohd jamil (11/6/2008 11:30:21 AM): k
zaidaiman (11/6/2008 11:35:39 AM): sorry
zaidaiman (11/6/2008 11:35:39 AM): discuss tadi (was discussing)
zaidaiman (11/6/2008 11:35:39 AM): wassup
mohd jamil (11/6/2008 11:35:50 AM): haha
mohd jamil (11/6/2008 11:35:51 AM): xpe (it's okay)
mohd jamil (11/6/2008 11:35:56 AM): saje je nk tny kaba (just drop by to say hi)
zaidaiman (11/6/2008 11:36:22 AM): oh
zaidaiman (11/6/2008 11:36:22 AM): hehehe
zaidaiman (11/6/2008 11:36:22 AM): :)
mohd jamil (11/6/2008 11:36:42 AM): skng keje dh ke? (you're working, right?)
zaidaiman (11/6/2008 11:38:18 AM): sudah2 (yes)
zaidaiman (11/6/2008 11:38:18 AM): hehe
mohd jamil (11/6/2008 11:41:20 AM): kat ne? (where?)
mohd jamil (11/6/2008 11:41:26 AM): best ar dh keje (bla, bla)
mohd jamil (11/6/2008 11:41:27 AM): hehe
zaidaiman (11/6/2008 11:41:40 AM): dekat jalan ampang, wisma UOA (at jalan ampang, wisma UOA)
zaidaiman (11/6/2008 11:41:40 AM): :)
mohd jamil (11/6/2008 11:41:59 AM): keje sbg ape? (working as?)
mohd jamil (11/6/2008 11:42:10 AM): pegawai teknologi maklumat ek (IT officer?)
zaidaiman (11/6/2008 11:43:19 AM): software developer
zaidaiman (11/6/2008 11:43:19 AM): :)
mohd jamil (11/6/2008 11:44:09 AM): pergh (wow!)
mohd jamil (11/6/2008 11:44:11 AM): mantapp (great!)
mohd jamil (11/6/2008 11:44:20 AM): aku ade lagi satu sem je kat sini (I just have one more semester left here)
zaidaiman (11/6/2008 11:44:34 AM): takde ler mantap mana (well...)
mohd jamil (11/6/2008 11:44:36 AM): then lg 2 semester practical (then I'll go for my intern after that)
zaidaiman (11/6/2008 11:44:44 AM): oh
zaidaiman (11/6/2008 11:44:44 AM): hehehe
zaidaiman (11/6/2008 11:44:44 AM): :)
mohd jamil (11/6/2008 11:44:59 AM): maybe aku LI ngn mmber skali (maybe I'll go with a friend)
mohd jamil (11/6/2008 11:45:10 AM): hehe
zaidaiman (11/6/2008 11:45:34 AM): LI?
mohd jamil (11/6/2008 11:45:45 AM): latihan industri = praktikal
mohd jamil (11/6/2008 11:45:46 AM): hehe
zaidaiman (11/6/2008 11:45:54 AM): oh
mohd jamil (11/6/2008 11:45:58 AM): mmber aku tu smlm dia ade ajk kat johor (yesterday my friend asked me to do intern together with him at Johor)
zaidaiman (11/6/2008 11:46:11 AM): ergh (wow)
zaidaiman (11/6/2008 11:46:11 AM): jauh (that's far)
mohd jamil (11/6/2008 11:46:35 AM): kire ngn bahagian IT utk syarikat yg jage estet gitu la (we'll be with the company's IT department)
mohd jamil (11/6/2008 11:46:37 AM): xpe (it's okay)
mohd jamil (11/6/2008 11:46:47 AM): aku kat johor tu merata2 sedara mara (I have many relatives there at johor)
mohd jamil (11/6/2008 11:46:48 AM): hehe
mohd jamil (11/6/2008 11:46:52 AM): kmpung pn dkt sane je (my village is there also)
zaidaiman (11/6/2008 11:46:59 AM): oh
zaidaiman (11/6/2008 11:46:59 AM): i see i see
mohd jamil (11/6/2008 11:47:10 AM): makcik dia pn ade keje kat sane (her aunt worked there)
mohd jamil (11/6/2008 11:47:22 AM): tu la igt nk try gak (that's why I think I wanted to try there)
zaidaiman (11/6/2008 11:47:22 AM): patut boleh je (sure you can)
zaidaiman (11/6/2008 11:47:22 AM): :)
zaidaiman (11/6/2008 11:47:22 AM): kerja as apa eh? (work as?)
mohd jamil (11/6/2008 11:47:42 AM): develop mcm web application gitu la (developing web application or something like that)
mohd jamil (11/6/2008 11:47:47 AM): siapa (who)
mohd jamil (11/6/2008 11:47:52 AM): makcik dia tu ke? (her aunt?)
mohd jamil (11/6/2008 11:48:00 AM): hehe
zaidaiman (11/6/2008 11:48:07 AM): tak , ko (no, you)
zaidaiman (11/6/2008 11:48:07 AM): :)
mohd jamil (11/6/2008 11:48:09 AM): oo
mohd jamil (11/6/2008 11:49:15 AM): setakat ni aku berminat buat web application la (for now, I'm interested in developing a web application)
zaidaiman (11/6/2008 11:49:33 AM): kenapa tak try lain? (why don't you try others?)
zaidaiman (11/6/2008 11:50:05 AM): pasal web application, dah banyak sgt (cause it is everywhere)
mohd jamil (11/6/2008 11:50:09 AM): software engineer pn aku try gak (I'm also trying for software engineer)
mohd jamil (11/6/2008 11:50:23 AM): kalo network tu aku belum tahu lg (network never in my mind yet)
mohd jamil (11/6/2008 11:50:46 AM): tp yg aku dgr network pn bnyk gak keje dia (but I heard network got the hot spot)
mohd jamil (11/6/2008 11:50:51 AM): kat pasaran (in market)
mohd jamil (11/6/2008 11:50:54 AM): ye ke gitu? (is it true?)
mohd jamil (11/6/2008 11:51:29 AM): what's your opinion
zaidaiman (11/6/2008 11:52:35 AM): menda2 common macam software engineer/ network banyak ada (works like SE/network is everywhere)
zaidaiman (11/6/2008 11:52:41 AM): tapi (but)
zaidaiman (11/6/2008 11:52:53 AM): bukan utk multinational company (not for multinational company)
zaidaiman (11/6/2008 11:53:22 AM): multinational company, ada banyak support (multimational company have many support)
zaidaiman (11/6/2008 11:53:46 AM): ada gak pasal software engineering (there's also for SE)
zaidaiman (11/6/2008 11:53:46 AM): but requirement tinggi (but it's requirement is high)
zaidaiman (11/6/2008 11:53:52 AM): ini ko kena aim (you must aim this)
zaidaiman (11/6/2008 11:53:57 AM): pasal ada future (because got future)
zaidaiman (11/6/2008 11:54:22 AM): kalo macam software engineering yg kat local company/ small company suma (if SE in all local company or small company)
zaidaiman (11/6/2008 11:54:34 AM): kerja 1-2 years ok la (work for 1-2 years, that's okay)
zaidaiman (11/6/2008 11:54:41 AM): stakat nak dapat working experience (for the sake of work experience)
zaidaiman (11/6/2008 11:55:13 AM): kira apa2 pun kerja ko nak cari, cari yg boleh guarantee masa depan ko cerah (means any work that you seek, make sure it can guarantee your future)
zaidaiman (11/6/2008 11:55:13 AM): kira progressive (or progressive)
zaidaiman (11/6/2008 11:55:19 AM): unless
zaidaiman (11/6/2008 11:55:33 AM): kalo ko ntah sesat mana lubang cacing ko dapat US company (you work with US company)
zaidaiman (11/6/2008 11:55:39 AM): ituh different story (that's the different story)
zaidaiman (11/6/2008 11:55:55 AM): atau india (or india)
zaidaiman (11/6/2008 11:56:01 AM): or europe
zaidaiman (11/6/2008 11:56:07 AM): malaysia, tak demand sgt development (malaysia not very demanding on development)
zaidaiman (11/6/2008 11:56:14 AM): banyak business oriented (but business orinted)
zaidaiman (11/6/2008 11:56:38 AM): sebab tuh multinational company ada banyak support, company banyak business oriented (that's why multinational company have many support, many are business oriented)
mohd jamil (11/6/2008 11:57:06 AM): gitu rupenye (I see, I see)
zaidaiman (11/6/2008 11:57:22 AM): :)
zaidaiman (11/6/2008 11:57:22 AM): brb
mohd jamil (11/6/2008 11:57:24 AM): aku pn plan xmau keje ngn org lame2 (I also planning not to work with people for a long time)
mohd jamil (11/6/2008 11:58:28 AM): aku pn nk try bisnes mungkin dalam advertising (I wanted to try doing bussiness maybe in advertising)
mohd jamil (11/6/2008 11:58:44 AM): tp ngn bantuan adik aku la sbb dia ade basic bab2 tu (but with my sister because she have the basics)
mohd jamil (11/6/2008 11:58:53 AM): aku kalo part management tu boleh la (I'll took the management part)
mohd jamil (11/6/2008 11:59:12 AM): tu idea aku utk bisnes la (that was my idea)
zaidaiman (11/6/2008 11:59:35 AM): ok
zaidaiman (11/6/2008 11:59:44 AM): ni verdict aku (this is my verdict)
zaidaiman (11/6/2008 11:59:45 AM): advertising, dah banyak (advertising, there's a lot)
zaidaiman (11/6/2008 12:00:05 PM): especially photography
zaidaiman (11/6/2008 12:00:12 PM): terlampau banyak (too many)
mohd jamil (11/6/2008 12:00:19 PM): aku tau (I know)
mohd jamil (11/6/2008 12:00:27 PM): sbb mmber aku yg grad pn ade wat (because I have a member who do that)
mohd jamil (11/6/2008 12:00:31 PM): kat klang (at Klang)
zaidaiman (11/6/2008 12:00:45 PM): oh
zaidaiman (11/6/2008 12:00:45 PM): sebab tuh aku suggest (I suggest)
zaidaiman (11/6/2008 12:00:59 PM): kalo multinational company ada software engineering -> pergi amik (if you have the chance for software engineer post at multinational company, grab it)
zaidaiman (11/6/2008 12:01:05 PM): level diorang is different (their level is different)
mohd jamil (11/6/2008 12:01:10 PM): yup (agreed)
zaidaiman (11/6/2008 12:01:17 PM): kira scale dia lebih kepada distributed computing (means they scaled more to distributed computing)
mohd jamil (11/6/2008 12:02:35 PM): ko ade try2 masuk bidang usahawan? (haven't you try entrepreneurship?)
mohd jamil (11/6/2008 12:02:56 PM): besides software engineer tu la (besides SE)
zaidaiman (11/6/2008 12:03:03 PM): nah (nope)
zaidaiman (11/6/2008 12:03:03 PM): will never
mohd jamil (11/6/2008 12:03:15 PM): hehe
zaidaiman (11/6/2008 12:03:22 PM): too much risk
mohd jamil (11/6/2008 12:03:26 PM): yup (agreed)
mohd jamil (11/6/2008 12:03:28 PM): btol tu
mohd jamil (11/6/2008 12:03:56 PM): aku pn baru nk berjinak2 (I'm now trying to go into that)
mohd jamil (11/6/2008 12:04:09 PM): cuti ni aku join kursus asas keusahawanan (I' going for a basic workshop for entrepreneurship this holiday)
mohd jamil (11/6/2008 12:04:28 PM): organized by my uni
zaidaiman (11/6/2008 12:05:08 PM): oh
zaidaiman (11/6/2008 12:05:21 PM): kalo ko still insist nak masuk line development (if you're still insist to go on in development)
zaidaiman (11/6/2008 12:05:33 PM): make sure ko kena tau majority open source language (make sure you know more about open source language)
mohd jamil (11/6/2008 12:05:54 PM): open souce language tu means? (means?)
zaidaiman (11/6/2008 12:06:10 PM): macam (it's like)
zaidaiman (11/6/2008 12:06:16 PM): ruby
zaidaiman (11/6/2008 12:06:16 PM): php
zaidaiman (11/6/2008 12:06:16 PM): perl
zaidaiman (11/6/2008 12:06:31 PM): python
zaidaiman (11/6/2008 12:06:31 PM): linux scripting
mohd jamil (11/6/2008 12:06:33 PM): ooo
mohd jamil (11/6/2008 12:06:42 PM): php tau la aku (i knew php)
mohd jamil (11/6/2008 12:06:48 PM): linux pn ade la sikit (and a bit of linux)
zaidaiman (11/6/2008 12:07:01 PM): oh
zaidaiman (11/6/2008 12:07:01 PM): kasi up linux tuh (add more on your linux)
mohd jamil (11/6/2008 12:07:17 PM): kn bagus kalo malaysia guna open source (it will be good if malaysia apply open source)
mohd jamil (11/6/2008 12:07:18 PM): hehe
zaidaiman (11/6/2008 12:07:28 PM): pasal in few years time, majority akan pakai open source (cause in few years time, majority will use open source)
zaidaiman (11/6/2008 12:07:28 PM): eh
zaidaiman (11/6/2008 12:07:28 PM): ada (got already)
zaidaiman (11/6/2008 12:07:28 PM): banyak (much of it)
zaidaiman (11/6/2008 12:07:43 PM): but later nanti baru nampak the differences (but later we will see the differences)
mohd jamil (11/6/2008 12:07:50 PM): sbb aku bc smlm mlm kat utusan (I've just read through the news yesterday)
mohd jamil (11/6/2008 12:07:58 PM): pasal keuntungan pkai open source (about the benefit using OSS)
mohd jamil (11/6/2008 12:08:02 PM): mmg jimat la (really worth it)
zaidaiman (11/6/2008 12:08:15 PM): memang pun (agreed)
zaidaiman (11/6/2008 12:08:15 PM): :)
mohd jamil (11/6/2008 12:08:28 PM): senior aku ade citer lu (my senior told me once)
mohd jamil (11/6/2008 12:08:42 PM): universiti aku ni asalnye dulu pkai open source (our university was using OSS back then)
mohd jamil (11/6/2008 12:08:46 PM): tp pastu tukar (but nowadays not anymore)
mohd jamil (11/6/2008 12:08:51 PM): xtahu la nape (don't know why)
zaidaiman (11/6/2008 12:09:06 PM): aku skang apply IBM/ HP/ Securities Commissions (I'm now applying IBM/HP/Security Commissions)
zaidaiman (11/6/2008 12:09:06 PM): oh
zaidaiman (11/6/2008 12:09:20 PM): biasa la tuh (well...)
zaidaiman (11/6/2008 12:09:20 PM): :)
mohd jamil (11/6/2008 12:09:24 PM): hehe
zaidaiman (11/6/2008 12:09:31 PM): microsoft nak dominate malaysian market (microsoft wanted to dominate malaysia market)
mohd jamil (11/6/2008 12:09:52 PM): last2 pirated gak blambak kat pasar (at last I saw many pirated one at the market)
mohd jamil (11/6/2008 12:09:53 PM): hehe
zaidaiman (11/6/2008 12:10:10 PM): but still
zaidaiman (11/6/2008 12:10:24 PM): diorang dominate (they dominate it)
zaidaiman (11/6/2008 12:10:24 PM): and mindset orang skang -> microsoft (and nowadays people's mindset is microsoft)
zaidaiman (11/6/2008 12:10:30 PM): bila bawak ke working life (when they bring to working life)
zaidaiman (11/6/2008 12:10:39 PM): kena pakai ori (must use original one)
zaidaiman (11/6/2008 12:10:44 PM): so untung juga (so, they still get the profit)
zaidaiman (11/6/2008 12:11:19 PM): pirate2 ni, microsoft apa kisah sgt (pirated one, they don't even bother)
mohd jamil (11/6/2008 12:12:04 PM): bill gates dh kaye sgt kot (bill gates already rich)
mohd jamil (11/6/2008 12:12:07 PM): tu yg xkesah tu (maybe that's why)
mohd jamil (11/6/2008 12:12:08 PM): hehe
mohd jamil (11/6/2008 12:12:10 PM): erm
mohd jamil (11/6/2008 12:12:12 PM): eh
mohd jamil (11/6/2008 12:12:13 PM): ok la (okay)
mohd jamil (11/6/2008 12:12:24 PM): aku nk wat revision sket (I need to do my revision first)
mohd jamil (11/6/2008 12:12:27 PM): sok ade paper (tomorrow I have paper)
mohd jamil (11/6/2008 12:12:34 PM): tgh minggu final exam ni sbnrnye (actually, I'm in a middle of final exam week)
mohd jamil (11/6/2008 12:12:36 PM): ngeh3
zaidaiman (11/6/2008 12:12:45 PM): alright
zaidaiman (11/6/2008 12:12:45 PM): sila2 (you may)
zaidaiman (11/6/2008 12:12:45 PM): :)
zaidaiman (11/6/2008 12:12:52 PM): biasa la tuh (well)
mohd jamil (11/6/2008 12:12:52 PM): thanks for the perkogsian maklumat (thaks for the knowledge sharing)
mohd jamil (11/6/2008 12:12:53 PM): haha
zaidaiman (11/6/2008 12:13:06 PM): ari exam -> mana study (exam day, no study)
mohd jamil (11/6/2008 12:13:13 PM): jumpe nnt bble kat SJ (see you back in SJ)
mohd jamil (11/6/2008 12:13:21 PM): aku balik dalam 2 minggu lg la gitu (I'll be back in two weeks time)
zaidaiman (11/6/2008 12:13:21 PM): alright2
mohd jamil (11/6/2008 12:13:27 PM): k
mohd jamil (11/6/2008 12:13:28 PM): salam
zaidaiman (11/6/2008 12:13:55 PM): salam
zaidaiman (11/6/2008 12:13:55 PM): :)

...and that's the end of it. ;) Peace!

1 comment:

mjbz14 said...

sory aku dah lama x update blog sibuk dgn psm dan exam...
aku pun dah list up ko punya blog kat blog aku

If you're interested and serious to lose weight or gain weight or maintain weight and get healthy with Herbalife, feel free to fill in your particular. Thank you.

Name:
Email Address:
Phone Number or H/P Number
Address

Form provided by Freedback.

Labels

Popular Posts